2140 - кладница за студено без спори - мицел на зърно

25,60 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам 2140 - кладница за студено без спори  Pleurotus Ostreatus

 

Мицел за сиво-кафява кладница с крехки и качествени плодни тела, от 5 до 8 см. Високи добиви от гъби, които  не образуват спори. Ранно първо плододаване при температура на въздуха 10-18°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
наличен на склад, по поръчка
вид гъба
кладница
вид мицел
зърно
температура на плододаване
10-18°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

щам 2140 - мицел за кладница за студено без спори - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • не образува спори и има високи добиви
  • сиво-кафяви крехки и качествени плодни тела, от 5 до 8 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: слама, дървесни стърготини

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация – 4-8 часа при 75- 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 16-20 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 8-14°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Условия на плододаване

Температура в помещението: 10-18°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: <1 000 ррm

Светлината: 1 000-1 500 lux

 

 

Важна забележка: Информацията в този документ ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.