2140 - кладница за студено без спори – субстрат готов да плододава гъби

14,00 лв.

Големина на опаковката:

3.0 кг. субстрат – до 1.3 кг. прясна кладница

 

Наличен от Октомври до Февруари.

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на кладница. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на инструкциите за плододаване.

 

щам 2140 - кладница за студено без спори– Pleurotus Ostreatus

 

Блокче готово да плододава сиво-кафява кладница с крехки и качествени плодни тела, от 5 до 8 см. Високи добиви от гъби, които  не образуват спори (при възрастни гъби е възможно да се отделят малко спори). Плододава при температура на въздуха от 10 до 18°С.  Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.  

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
кладница
температура на плододаване
10-18°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
наличност на субстрат
есен, зима
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам 2140 - кладница за студено без спори – Pleurotus Ostreatus

 

Кладницата (Pleurotus)  е една от най-широко култивираните гъби в Азия, а вече и в света. Използва се в китайската народа медицина от няколко хиляди години.  Кладницата предлага най-голямото разнообразие на форма, големина и цвят на плодните тела.

 

Гъбата е с лек аромат и вкус. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване.

 

Най-лесният начин да отгледате кладница у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела, което отнема от 3 до  4 седмици (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за Вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби кладница. Обикновено след закупуването гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Кладница за студено най-лесно можете да отглеждате от Октомври до Март. Оптималната температура на плододаване е от 10 до 18°С. Гъбата има нужда от висока въздушна влажност и много свеж въздух.

 

Едно блокче 3.0 кг. може да роди най-много 1.3 кг. прясна гъба кладница за общия период на плододаване, който е 2 до 3 месеца.

 

Имайте предвид, че...

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.