2х6 литра H35z - кладница за хладно - мицел на зърно

36,00 лв. 33,80 лв.

Големина на опаковката:

2х6 литра мицел - за посявка на 400 кг. субстрат

или 1 кубик дървени трупи

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам H35z - кладница за хладно Pleurotus Ostreatus

 

Мицел за сиво-кафява кладница с плодно тяло със среден размер от 5 до 10 см. Отлична за съхранение в прясно състояние, както и консервирана.

Плододава при температура на въздуха 14-20°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад. Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
кладница
вид мицел
зърно
температура на плододаване
14-20°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
големина на опаковката
2х6 литра
Подробно описание

щам H35z – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • бързорастящa
  • високи добиви
  • сиво-кафяви плодни тела, от 5 до 10 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация – 4 до 8 часа при 75 - 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина - перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 18-22 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 8-14°С

Относителна влажност: 90-95%

 

Условия на плододаване

Температура в помещението: 14-20°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: <1 000 ррm

Светлината: 1 000-1 500 lux

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.