2 броя кладница - мицел на зърно

49,20 лв. 45,90 лв.

Съхраняван на склад над 2 седмици.

 

 

Големина на опаковката:

2х6 литра мицел - за посявка на 400 кг. субстрат

или 1 кубик дървени трупи

2х3 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

или 1/2 кубик дървени трупи

 

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

 

Произволен щам кладница Pleurotus | 2181, 2140, H35z, H14, H17, H06, H35L

 

2181 е мицел за сиво-синя кладница с едро плодно тяло от 8 до 12 см. Много високи добиви и отлични вкусови качества. Плододава при температура на въздуха 10-18°С.

 

2140 е мицел за сиво-кафява кладница с крехки и качествени плодни тела, от 5 до 8 см. Високи добиви от гъби, които  не образуват спори. Ранно първо плододаване при температура на въздуха 10-18°С.

 

H35z е мицел за сиво-кафява кладница с плодно тяло със среден размер от 5 до 10 см. Отлична за съхранение в прясно състояние, както и консервирана.

Плододава при температура на въздуха 14-20°С.

 

H14 е мицел за сиво-синя кладница с едри плодни тела - от 7 до 14 см. Висок добив от не много на брой, но едри гъби. Плододава при температура на въздуха 14-20°С.

 

H17 е мицел за сива кладница с едри плодни тела - от 7 до 14 см. Висок добив от не много на брой, но едри гъби. Плододава при температура на въздуха 14-20°С.

 

H06 е мицел за бяла кладница с малко по размер плодно тяло - 4 до 7 см. Отлична за съхранение в прясно състояние, както и консервирана.

Плододава при температура на въздуха 14-20°С.

 

H35L е мицел за сиво-кафява кладница със среден размер - от 6 до 10 см. Качествени плодни тела дори при температура над 20°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад. Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
наличен на склад
вид гъба
кладница
вид мицел
зърно
температура на плододаване
14-20°С, 10-18°С, 16-22°С
цвят на гъбата
бяла, сива, сиво-синя, сиво-кафява, бежова
големина на опаковката
2х6 литра, 2х3 литра
Подробно описание

щам 2181 – мицел за кладница за студено - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • бързорастящ вид
  • много високи добиви едри и тежки гъби
  • сиво-сини (темп. под 15°С) и сиво-кафяви плодни тела, от 8 до 12 см.
  • вкусни гъби, които се съхраняват добре
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупи
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация: 4 до 8 часа при 75 - 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 19-22 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 6-15°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Температура в помещението: 10-18°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: под 1 000 ррm

Светлината: 800 - 1 500 lux

 

 

 

 

 

щам 2140 - мицел за кладница за студено без спори - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • не образува спори и има високи добиви
  • сиво-кафяви крехки и качествени плодни тела, от 5 до 8 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: слама, дървесни стърготини

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация – 4-8 часа при 75- 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 16-20 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 8-14°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Условия на плододаване

Температура в помещението: 10-18°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: <1 000 ррm

Светлината: 1 000-1 500 lux

 

 

 

 

щам H35z – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • бързорастящa
  • високи добиви
  • сиво-кафяви плодни тела, от 5 до 10 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация – 4 до 8 часа при 75 - 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина - перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 18-22 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 8-14°С

Относителна влажност: 90-95%

 

Условия на плододаване

Температура в помещението: 14-20°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: <1 000 ррm

Светлината: 1 000-1 500 lux

 

 

 

 

щам H14 – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • бързорастящa
  • високи добиви
  • сиво-сини, едри плодни тела - от 7 до 14 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: слама, дървесни стърготини

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация – 4-8 часа при 75- 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина - перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 18-22 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 10-16°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Условия на плододаване

Температура в помещението: 14-20°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: <1 000 ррm

Светлината: 1 000-1 500 lux

 

 

 

 

щам H17 – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • тъмно-сиви до светло-сиви (зависи от светлината и температурата) едри плодни тела, от 7 до 14 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация: 4 до 8 часа при 75 - 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 20-24 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 10-16°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Условия на плододаване

Температура в помещението: 14-20°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: под 1 000 ррm

Светлината: 1 000 - 1 500 lux

 

 

 

 

щам H06 – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • бели плодни тела, от 4 до 7 см.
  • многобройни малки гъбки
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупи
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина

Влажност:  65-68%

PH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация: 4 до 8 часа при 75 - 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 14-16 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 10-16°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Температура в помещението: 14-20°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: под 1 000 ррm

Светлината: 1 000 - 1 500 lux

 

 

 

 

щам H35L – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus

 

Характеристики

  • толерира по-високи температури
  • качествени сиво-кафяви плодни тела със среден размер, от 6 до 10 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 400 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 3-4 вълни през 7-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: слама, дървесни стърготини

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация – 4-8 часа при 75- 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-29°С

Продължителност: 20-24 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 10-16°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Температура в помещението: 14-22°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: под 1 000 ррm

Светлината: 1 000 - 1 500 lux

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.