Съхраняван на склад над 2 седмици.
Големина на опаковката:
2х6 литра мицел - за посявка на 400 кг. субстрат
или 1 кубик дървени трупи
2х3 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат
или 1/2 кубик дървени трупи
Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
Произволен щам кладница – Pleurotus | 2181, 2140, H35z, H14, H17, H06, H35L
2181 е мицел за сиво-синя кладница с едро плодно тяло от 8 до 12 см. Много високи добиви и отлични вкусови качества. Плододава при температура на въздуха 10-18°С.
2140 е мицел за сиво-кафява кладница с крехки и качествени плодни тела, от 5 до 8 см. Високи добиви от гъби, които не образуват спори. Ранно първо плододаване при температура на въздуха 10-18°С.
H35z е мицел за сиво-кафява кладница с плодно тяло със среден размер от 5 до 10 см. Отлична за съхранение в прясно състояние, както и консервирана.
Плододава при температура на въздуха 14-20°С.
H14 е мицел за сиво-синя кладница с едри плодни тела - от 7 до 14 см. Висок добив от не много на брой, но едри гъби. Плододава при температура на въздуха 14-20°С.
H17 е мицел за сива кладница с едри плодни тела - от 7 до 14 см. Висок добив от не много на брой, но едри гъби. Плододава при температура на въздуха 14-20°С.
H06 е мицел за бяла кладница с малко по размер плодно тяло - 4 до 7 см. Отлична за съхранение в прясно състояние, както и консервирана.
Плододава при температура на въздуха 14-20°С.
H35L е мицел за сиво-кафява кладница със среден размер - от 6 до 10 см. Качествени плодни тела дори при температура над 20°С.
Мицел с висока жизненост на склад. Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.
За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.
За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.
щам 2181 – мицел за кладница за студено - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-30°С
Продължителност: 19-22 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 6-15°С
Относителна влажност: 90-95%
Образуване и развитие на плодните тела
Температура в помещението: 10-18°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: под 1 000 ррm
Светлината: 800 - 1 500 lux
щам 2140 - мицел за кладница за студено без спори - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: слама, дървесни стърготини
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2-3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-30°С
Продължителност: 16-20 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 8-14°С
Относителна влажност: 90-95%
Условия на плододаване
Температура в помещението: 10-18°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: <1 000 ррm
Светлината: 1 000-1 500 lux
щам H35z – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-30°С
Продължителност: 18-22 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 8-14°С
Относителна влажност: 90-95%
Условия на плододаване
Температура в помещението: 14-20°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: <1 000 ррm
Светлината: 1 000-1 500 lux
щам H14 – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: слама, дървесни стърготини
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2-3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-30°С
Продължителност: 18-22 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 10-16°С
Относителна влажност: 90-95%
Условия на плододаване
Температура в помещението: 14-20°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: <1 000 ррm
Светлината: 1 000-1 500 lux
щам H17 – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-30°С
Продължителност: 20-24 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 10-16°С
Относителна влажност: 90-95%
Условия на плододаване
Температура в помещението: 14-20°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: под 1 000 ррm
Светлината: 1 000 - 1 500 lux
щам H06 – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама или широколистна дървесина
Влажност: 65-68%
PH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-30°С
Продължителност: 14-16 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 10-16°С
Относителна влажност: 90-95%
Образуване и развитие на плодните тела
Температура в помещението: 14-20°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: под 1 000 ррm
Светлината: 1 000 - 1 500 lux
щам H35L – мицел за кладница за хладно - Pleurotus Ostreatus
Характеристики
Субстрат
Вид: слама, дървесни стърготини
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2-3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 20-22°С
Температура на субстрата: 25-29°С
Продължителност: 20-24 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 10-16°С
Относителна влажност: 90-95%
Образуване и развитие на плодните тела
Температура в помещението: 14-22°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: под 1 000 ррm
Светлината: 1 000 - 1 500 lux
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.