Важно: Ако изберете варианта 5х7 литра (5 опаковки по 7 литра) е необходимо да изберете 5х7 литра от още един щам или друг вид гъба, тъй като минималното количество за мицел на стърготини по поръчка е 10 опаковки по 7 литра.
Стандартният срок за производство е от 3 до 6 седмици след получаване на плащането (банков превод).
Големина на опаковката:
7 литра мицел - за посявка на 150 кг. субстрат или ½ кубик дървени трупи
5х7 литра мицел - за посявка на 750 кг. субстрат или 2½ кубика дървени трупи
10х7 литра мицел - за посявка на 1,5 т. субстрат или 5 кубика дървени трупи
3 литра мицел - за посявка на 65 кг. субстрат или ⅕ кубик дървени трупи
Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
щам 3102 - шийтаке – Lentinula Edodes
Мицел за кошин шийтаке с кафяв цвят на плодното тяло. Образува многобройни качествени плодни тела с размер от 6 до 9 см. Плододава при температура на въздуха от 16 до 22°С.
Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.
Мицелът е отгледан върху стерилни дървесни стърготини, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Стърготините са с произход Германия и са био сертифицирани.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на шийтаке или дървени трупи на широколистно дърво.
За най-добри резултати отглеждайте шийтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.
За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.
щам 3102– мицел за шийтаке – Lentinula Edodes
Характеристики
Субстрат
Вид: 80 % широколистно дърво (ситно+едро)
20 % брашно от зърнени култури (сърцевина+обвивка)
Влажност: 62-63%
pH: 5.5-6.0
Термична обработка:
Опаковки преди/след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 22-23°С
Температура на субстрата: 24-25°С
Продължителност: 12-16 дни
Период на зреене
Температура в помещението: 18-21°С
Продължителност: 80-90 дни
Образуване и развитие на плодните тела
Торбичките се премахват изцяло
Температура в помещението: 16-22°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: 800 - 1 400 ррm
Светлината: 500 - 1 000 lux
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.