51 - шийтаке – субстрат готов да плододава гъби

18,00 лв. 15,30 лв.

Големина на опаковката:

2.6 кг. субстрат – до 1.1 кг. прясно шийтаке

 

Наличен от Септември до Май.

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на шийтаке. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам 51 - шийтаке – Lentinula Edodes

 

Пънче готово да плододава донко шийтаке с кафяв цвят на плодното тяло. Образува многобройни качествени плодни тела с размер от 6 до 10 см. Плододава при температура на въздуха 14-18°С. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Пънчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте шийтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с пънчето.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
шийтаке
температура на плододаване
14-18°С
цвят на гъбата
кафява
наличност на субстрат
есен, зима, пролет
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам 51 - шийтаке Lentinula Edodes

 

Шийтаке (Lentinula Edodes)  се култивира и използва в Азиатската  народна медицина от около 3000 години. Наричана е „гъба-император“, тъй като е консумирана от императори повече от половин хилядолетие. Гъба-цвете или „хуагу“ е най-популярният и най-скъпият вид на световния пазар.

 

Шийтаке е със страхотен аромат и вкус. Гъбата може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване. Изключително полезна медицинска гъба.

 

Най-лесния начин да отгледате шийтаке-цвете у дома е да закупите пънче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Пънчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема 2 месеца (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече пънчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

 

Ако закупите пънче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби шийтаке. Обикновено след закупуването гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Шийтаке обича хладен климат и умерена въздушна влажност. Най-лесно се отглежда през пролетта и есента. Плододава при температура на въздуха 14-18°С. Гъбата има нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Едно пънче 2.6 кг може да роди най-много 1.1 кг. прясна гъба шийтаке за общия период на плододаване, който е 2 до 3 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.