Големина на опаковката:
6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат
3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат
Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
щам 9 - шийтаке – Lentinula Edodes
Мицел за донко шийтаке с кафяв цвят на плодното тяло. Образува многобройни качествени плодни тела с размер от 5 до 10 см. Плододава при температура на въздуха 14-18°С.
Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.
Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на шийтаке или дървени трупи на широколистно дърво.
За най-добри резултати отглеждайте шийтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.
За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.
щам 9 – мицел за шийтаке – Lentinula Edodes
Характеристики
Субстрат
Вид: 80% широколистно дърво (ситно+едро)
20% брашно от зърнени култури (сърцевина+обвивка)
Влажност: 62-63%
pH: 5.5-6.0
Термична обработка:
Опаковки преди/след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 22-23°С
Температура на субстрата: 24-25°С
Продължителност: 12-16 дни
Период на зреене
Температура в помещението: 18-22°С
Продължителност: 35-50 дни
Образуване и развитие на плодните тела
Торбичките се премахват изцяло
Температура в помещението: 14-18(20)°С
Относителна влажност: 80-93%
СО2: 500 - 1 000 ррm
Светлината: 500 - 1 000 lux
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.