9 - шийтаке - мицел на зърно

16,00 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам 9 - шийтаке Lentinula Edodes

 

Мицел за донко шийтаке с кафяв цвят на плодното тяло. Образува многобройни качествени плодни тела с размер от 5 до 10 см. Плододава при температура на въздуха 14-18°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на шийтаке или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте шийтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
шийтаке
вид мицел
зърно
температура на плододаване
14-18°С
цвят на гъбата
кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

щам 9 мицел за шийтаке Lentinula Edodes

 

Характеристики

  • бързорастящо
  • високи добиви от донко шийтаке
  • многобройни кафяви плодни тела от 5 до 10 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупи
  • 250 до 450 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 3-4 вълни през 10-14 дни

 

 

Субстрат

Вид:   80% широколистно дърво (ситно+едро)

           20% брашно от зърнени култури (сърцевина+обвивка)

Влажност:  62-63%

pH: 5.5-6.0

Термична обработка:

  • стерилизация: 30 минути при 121°С
  • пастьоризация: 8 до 12 часа при 90°С

Опаковки преди/след термичната обработка:

  • 2-4 кг. PP торби снабдени с филтри

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 22-23°С

Температура на субстрата: 24-25°С

Продължителност: 12-16 дни

 

 

Период на зреене

Температура в помещението: 18-22°С

Продължителност: 35-50 дни

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Торбичките се премахват изцяло

Температура в помещението: 14-18(20)°С

Относителна влажност: 80-93%

СО2: 500 - 1 000 ррm

Светлината: 500 - 1 000 lux

 

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.