9 - шийтаке - мицел на зърно

26,80 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам 9 - шийтаке Lentinula Edodes

 

Мицел за донко шийтаке с кафяв цвят на плодното тяло. Образува многобройни качествени плодни тела с размер от 5 до 10 см. Плододава при температура на въздуха 14-18°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на шийтаке или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте шийтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
наличен на склад, по поръчка
вид гъба
шийтаке
вид мицел
зърно
температура на плододаване
14-18°С
цвят на гъбата
кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

щам 9 мицел за шийтаке Lentinula Edodes

 

Характеристики

  • бързорастящо
  • високи добиви от донко шийтаке
  • многобройни кафяви плодни тела от 5 до 10 см.
  • отлични за съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупи
  • 250 до 450 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 3-4 вълни през 10-14 дни

 

 

Субстрат

Вид:   80% широколистно дърво (ситно+едро)

           20% брашно от зърнени култури (сърцевина+обвивка)

Влажност:  62-63%

pH: 5.5-6.0

Термична обработка:

  • стерилизация: 30 минути при 121°С
  • пастьоризация: 8 до 12 часа при 90°С

Опаковки преди/след термичната обработка:

  • 2-4 кг. PP торби снабдени с филтри

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 22-23°С

Температура на субстрата: 24-25°С

Продължителност: 12-16 дни

 

 

Период на зреене

Температура в помещението: 18-22°С

Продължителност: 35-50 дни

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Торбичките се премахват изцяло

Температура в помещението: 14-18(20)°С

Относителна влажност: 80-93%

СО2: 500 - 1 000 ррm

Светлината: 500 - 1 000 lux

 

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.