9 - шийтаке – субстрат готов да плододава гъби

В момента избраният продукт не е наличен на склад и не приемаме поръчки за него.

 

Големина на опаковката:

2.6 кг. субстрат – до 1.1 кг. прясно шийтаке

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на шийтаке. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам 9 - шийтаке – Lentinula Edodes

 

Блокче готово да плододава донко шийтаке с кафяв цвят на плодното тяло. Образува многобройни качествени плодни тела с размер от 5 до 10 см.

 

Шийтаке 9 обича хладен климат и умерена въздушна влажност. Плододава при температура на въздуха 14-18(20)°С. Гъбата има нужда от светлина и умерен достъп на свеж въздух.

Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте шийтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

 

Инструкции за плододаване на шийтаке

 

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
шийтаке
температура на плододаване
14-18°С
цвят на гъбата
кафява
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам 9 - шийтаке Lentinula Edodes

 

Шийтаке (Lentinula Edodes)  се култивира и използва в Азиатската  народна медицина от около 3000 години. Наричана е „гъба-император“, тъй като е консумирана от императори повече от половин хилядолетие. Шийтаке-цвете е най-популярният и най-скъпият вид на световния пазар.

 

Шийтаке е със страхотен аромат и вкус. Гъбата може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване. Изключително полезна медицинска гъба.

 

Най-лесния начин да отгледате шийтаке у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема 2 месеца (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби шийтаке. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Шийтаке 9 обича хладен климат и умерена въздушна влажност. Плододава при температура на въздуха 14-20°С. Гъбата има нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Едно блокче 2.6 кг може да роди най-много 1.1 кг. прясна гъба шийтаке за общия период на плододаване, който е 2 до 3 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.