Майтаке - мицел на стърготини - 9827

27,00 лв.

Големина на опаковката:

7 литра мицел - за посявка на 150 кг. субстрат или ½ кубик дървени трупи

3 литра мицел - за посявка на 65 кг. субстрат или кубик дървени трупи

 

Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам 9827 - майтаке Grifola Frondosa

 

Мицел за майтаке, което образува кафяви гъби, които растат на силно разклонени китки. Много вкусна гъба, идеална за съхранение в прясно състояние. Известна с лечебните си свойства. Майтакето е идеално за  отглеждане през студените месеци при температура на въздуха 12-18°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху дървесни стърготини, подходящ за посявка на субстрат и дървесни трупи.

Стърготините са с произход Германия и са био сертифицирани.

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на майтаке.

За най-добри резултати отглеждайте майтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
майтаке
вид мицел
стърготини
температура на плододаване
12-18°С
цвят на гъбата
кафява
големина на опаковката
3 литра, 7 литра
Подробно описание

щам 9827 - мицел за майтаке Grifola Frondosa

 

Характеристики

  • кафяви декоративни гъби, които растат на силно разклонени китки
  • много вкусно и плътно плодно тяло
  • отлична гъба за съхранение в прясно състояние
  • ценена заради фармацевтичните си качества
  • гъбите се берат рано, когато са с диаметър 10-15 см.
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 150-200 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2 вълни през 20-30 дни

 

 

Субстрат

Вид: 80% твърда дървесина (ситно + едро)

        20% трици от пшеница (сърцевина + обвивка)

Влажност:  62-63%

pH: 5,5-6,0

Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби

Термична обработка:

  • стерилизация – 30 минути при 121°С
  • пастьоризация – 8 часа при 90°С

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 23°С

Температура на субстрата: 25°С

Продължителност: 18 дни

 

 

Зреене на мицела

Температура на помещението: 16-18°С

Продължителност: 25-35 дни

 

 

Образуване на плодните тела

Температура: 12-18°С

Относителна влажност: 90-95%

СО2: 2 000 – 5 000 ррm

Светлината: 200 lux

 

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.