Големина на опаковката:
7 литра мицел - за посявка на 150 кг. субстрат или ½ кубик дървени трупи
3 литра мицел - за посявка на 65 кг. субстрат или ⅕ кубик дървени трупи
Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
щам 9827 - майтаке – Grifola Frondosa
Мицел за майтаке, което образува кафяви гъби, които растат на силно разклонени китки. Много вкусна гъба, идеална за съхранение в прясно състояние. Известна с лечебните си свойства. Майтакето е идеално за отглеждане през студените месеци при температура на въздуха 12-18°С.
Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.
Мицелът е отгледан върху дървесни стърготини, подходящ за посявка на субстрат и дървесни трупи.
Стърготините са с произход Германия и са био сертифицирани.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на майтаке.
За най-добри резултати отглеждайте майтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.
щам 9827 - мицел за майтаке – Grifola Frondosa
Характеристики
Субстрат
Вид: 80% твърда дървесина (ситно + едро)
20% трици от пшеница (сърцевина + обвивка)
Влажност: 62-63%
pH: 5,5-6,0
Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби
Термична обработка:
Посевна норма: 2-3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 23°С
Температура на субстрата: 25°С
Продължителност: 18 дни
Зреене на мицела
Температура на помещението: 16-18°С
Продължителност: 25-35 дни
Образуване на плодните тела
Температура: 12-18°С
Относителна влажност: 90-95%
СО2: 2 000 – 5 000 ррm
Светлината: 200 lux
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.