Продукт само по поръчка и с предварително заплащане.
Стандартният срок за производство е от 3 до 6 седмици след получаване на плащането (банков превод).
Големина на опаковката:
6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат
3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат
Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
Тополова пънчушка – Agrocybe Aegerita
Мицел за тополова пънчушка, която образува многобройни кафяви плодни тела с размер от 3 до 5 см. Вкусни гъбки, идеални за съхранение в прясно състояние. Подходяща температура на въздуха за плододаване е 16-22°С.
Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на дървесни гъби.
За най-добри резултати отглеждайте тополова пънчушка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.
За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.
Мицел за тополова пънчушка – Agrocybe Aegerita
Характеристики
Субстрат
Вид: 80% твърда дървесина (ситно + едро)
20% трици от пшеница (сърцевина + обвивка)
Влажност: 65-70%
pH: 5.5-6.0
Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби
Термична обработка:
Посевна норма: 2 до 3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 23°С
Температура на субстрата: 25°С
Продължителност: 15-17 дни
Зреене на мицела
Температура на помещението: 18-20°С
Продължителност: 30-40 дни
Начало на плододаването
Отворете опаковките отгоре.
Образуване и развитие на плодните тела
Температура: 16-22°С
Относителна влажност: 80-85%
СО2: под 2 000 ррm
Светлината: 500 - 1 000 lux
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.