Тополова пънчушка - мицел на зърно

16,00 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

Тополова пънчушка Agrocybe Aegerita

 

Мицел за тополова пънчушка, която образува многобройни кафяви плодни тела с размер от 3 до 5 см. Вкусни гъбки, идеални за съхранение в прясно състояние. Подходяща температура на въздуха за плододаване е от 16 до 22°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху пшеница, подходящ за посявка на субстрат.

Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на дървесни гъби. 

За най-добри резултати отглеждайте тополова пънчушка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. 

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
тополова пънчушка
вид мицел
зърно
температура на плододаване
16-22°С
цвят на гъбата
кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

Мицел за тополова пънчушка Agrocybe Aegerita

 

Характеристики

  • добри добиви
  • вкусни гъби, подходящи за съхранение в прясно състояние
  • плодните тела са кафяви с размер от 3 до 5 см.
  • минус е атрактивността ѝ за мухите
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 180 до 200 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2 вълни през 14 дни

 

 

Субстрат

Вид: 80% твърда дървесина (ситно + едро)

  20% трици от пшеница (сърцевина + обвивка)

Влажност:  65-70%

pH: 5,5-6,0

Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби

Термична обработка:

  • стерилизация – 30 минути при 121°С
  • пастьоризация – 8 часа при 90°С

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 23°С

Температура на субстрата: 25°С

Продължителност: 15-17 дни

 

 

Зреене на мицела

Температура на помещението: 18-20°С

Продължителност: 30-40 дни

 

 

Начало на плододаването

Отворете опаковките отгоре.

 

 

Образуване на плодните тела

Температура: 16-22°С

Относителна влажност: 80-85%

СО2: <2 000 ррm

Светлината: 500-1 000 lux

 

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.