Големина на опаковката:
7 литра мицел - за посявка на 150 кг. субстрат или ½ кубик дървени трупи
3 литра мицел - за посявка на 65 кг. субстрат или ⅕ кубик дървени трупи
Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
Юдино ухо – Auricularia Аuricula-judae
Мицел за юдино ухо, което плододава тъмно-кафяви до черни, подобни на желирани плодни тела с размер от 4 до 6 см. Гъбите са идеални за съхранение в прясно състояние и много подходящи за сушене. Идеални за отглеждане през по-топлите месеци при температура на въздуха от 16 до 28°С.
Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартният срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.
Мицелът е отгледан върху дървесни стърготини, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи.
Стърготините са с произход Германия и са био сертифицирани.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на дървесни гъби или дървени трупи на широколистно дърво.
За най-добри резултати отглеждайте юдино ухо в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.
Мицел за юдино ухо – Auricularia Аuricula-judae
Характеристики
Субстрат
Вид: 80% твърда дървесина (ситно + едро)
20% трици от пшеница (сърцевина + обвивка)
Влажност: 62-63%
pH: 5.5-6.0
Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби
Термична обработка:
Посевна норма: 2-3% мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 23°С
Температура на субстрата: 25°С
Продължителност: 25-30 дни
Зреене на мицела
Температура на помещението: 23°С
Продължителност: 10-25 дни
Образуване на плодните тела
Температура: 16-28°С
Относителна влажност: 85-90%
СО2: 2 000 – 5 000 ррm
Светлината: 500-1 000 lux
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.