E32 - кралска кладница - мицел на зърно

Избраният продукт не е наличен в момента.

 

 

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам E32 - кралска кладница Pleurotus Eryngii

 

Мицел за сиво-кафява кралска кладница. Бързо образува качествени плодни тела с размер от 7 до 10 см. Плододава при температура на въздуха 12-18°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кралска кладница.

За най-добри резултати отглеждайте кралска кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
кладница
вид мицел
зърно
температура на плододаване
12-18°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

щам E32 мицел за кралска кладница Pleurotus Eryngii

 

Характеристики

  • плододава бързо
  • качествени сиво-кафяви плодни тела, от 7 до 10 см, изцяло ядливи
  • отлични качества на съхранение в прясно състояние
  • висока издръжливост на бактериални инфекции
  • 150 до 180 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2 вълни през 7-14 дни в продължение на 35 дни

 

 

Субстрат

Вид: 75% твърда дървесина (ситно + едро)

  20% трици от пшеница

  5% семки с богато съдържание на мазнини

Влажност:  63-65%

pH: 7.5-8.0

Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби

Термична обработка:

  • стерилизация – 30 минути при 121°С
  • пастьоризация – 8 часа при 90°С

Посевна норма: 2% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 23-25°С

Температура на субстрата: 25-28°С

Продължителност: 10-15 дни

 

 

Зреене на мицела

Температура на помещението: 20-22°С

Продължителност: 35 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Намалете температурата до 17-18°С

След 2-3 дни отворете опаковките отгоре

 

 

Условия на плододаване

Температура: 12-16°С

Относителна влажност: 93-97%

СО2: под 1200 ррm

Светлината: 800 - 1500 lux

 

Между вълните

Относителна влажност: 88-90%

 

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.