Кралска кладница – субстрат готов да плододава гъби – E32

16,00 лв.

Големина на опаковката:

3.0 кг. субстрат – до 0.6 кг. прясна кралска кладница

 

Наличен от Октомври до Март

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на кралска кладница. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам E32 - кралска кладница – Pleurotus Eryngii

 

Пънче готово да плододава сиво-кафява кралска кладница с качествени плодни тела с размер от 7 до 10 см. Плододава при температура на въздуха 10-18°С. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Пънчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте кралска кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с пънчето.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
кладница
температура на плододаване
10-18°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
наличност на субстрат
есен, зима, пролет
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам E32 - кралска кладница – Pleurotus Eryngii

 

Кралската кладница (Pleurotus Eryngii)  произлиза от Средиземноморието, където е култивирана за пръв път. Днес тя заема трето място по култивация в света.

 

Гъбата е с лек аромат и богат вкус. Oт всички видове кладница тя може най-дълго да се съхранява в прясно състояние. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване. Гъбата е изцяло ядлива – включително пънчето. Известна е с медицинските си свойства.

 

Най-лесният начин да отгледате кралска кладница у дома е да закупите пънче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Пънчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема месец и половина (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече пънчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите пънче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби кралска кладница. Обикновено след закупуване, гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Кралската кладница обича студен до хладен климат и висока въздушна влажност.  Подходяща температура за плододаването е 10-18°С. Гъбата има нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Едно пънче 3.0 кг .може да роди най-много 600 гр. прясна гъба кралска кладница за общия период на плододаване, който е 2 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.