E32 - кралска кладница – субстрат готов да плододава гъби

Избраният продукт не е наличен в момента.

 

 

Големина на опаковката:

3.0 кг. субстрат – до 0.6 кг. прясна кралска кладница

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на кралска кладница. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам E32 - кралска кладница – Pleurotus Eryngii

 

Блокче готово да плододава сивo-кафява кралска кладница с плодни тела от 7 до 10 см. Гъбите са крехки и изцяло ядливи, включително пънчето.

 

Кралската кладница обича хладен до студен климат и много висока въздушна влажност. Подходяща температура за плододаването е 12-18°С. Гъбата има нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте кралска кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

 

Инструкции за плододаване на кралска кладница

 

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
кладница
температура на плододаване
12-18°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам E32 - кралска кладница – Pleurotus Eryngii

 

Кралската кладница (Pleurotus Eryngii)  произлиза от Средиземноморието, където е култивирана за пръв път. Днес тя заема трето място по култивация в света.

 

Гъбата е с лек аромат и богат вкус. Oт всички видове кладница тя може най-дълго да се съхранява в прясно състояние. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване. Гъбата е изцяло ядлива – включително пънчето. Известна е с медицинските си свойства.

 

Най-лесният начин да отгледате кралска кладница у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема месец и половина (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава сиво-кафява кралска кладница с качествени плодни тела с размер от 7 до 10 см. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Кралската кладница обича хладен до студен климат и много висока въздушна влажност. Подходяща температура за плододаването е 12-18°С. Гъбата има нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Едно блокче 3.0 кг. може да роди най-много 600 гр. прясна гъба кралска кладница за общия период на плододаване, който е малко повече от 1 месец.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.