Бяла печурка - мицел на зърно - EF15

16,00 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 500 кг. компост

3 литра мицел - за посявка на 250 кг. компост

 

Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам EF15 - Бяла печурка - Agaricus Bisporus

 

Мицел за бяла печурка с плодно тяло със среден размер от 4 до 7 см. Високи добиви от снежно-бели гъби, които запазват белия си цвят в хладилника. Отлична за съхранение в прясно състояние. Плододава при температура на въздуха 16-18°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху пшеница, подходящ за посявка на естествен или синтетичен компост.

Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

Необходимо е да разполагате с качествен компост, предназначен специално за отглеждане на култивирана печурка.

За най-добри резултати отглеждайте печурка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
печурка
вид мицел
зърно
температура на плододаване
16-18°С
цвят на гъбата
бяла
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

щам EF15 – мицел за бяла печурка - Agaricus Bisporus

 

Характеристики

  • бяло и гладко плодно тяло със среден размер от 4 до 7 см.
  • високи добиви от снежно бели гъби
  • запазва белия си цвят в хладилника
  • отлична за съхранение в прясно състояние
  • 28 до 32 кг. от 1 м2 компост
  • 2 до 3 вълни през 10-14 дни

 

 

Компост

Вид: естествен или синтетичен компост

Влажност: 67-69%

pH: 7.0-7.5

Съдържание на:

  • азот: 2,0-2,4%
  • фосфор: 1,0-1,5%
  • калий: 1,2-1,5%
  • амоняк: макс. 0,05%

Посевна норма: 12 литра мицел/тон компост

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 21-22°С

Температура на компоста: 26-27°С

Продължителност: 14-15 дни

СО2: 5 000 – 15 000 ppm

 

 

Покривка

Влажност: 72-76%

pH: 7,2 – 7,4

Дебелина: 4-5 см.

Структура: рехава

Поливане: от покриването до начало на аерацията – 12 до 15 л./кв.м.

Начало на поливането: 3-4 дни след покриването

Разрохкване или КАК‘инг: 7-9 дни след покриването

 

 

Аерация и образуване на примордия

Охлаждане: за 3-4 дни с 1°С/ден от 21-22°С до 16-18°С

Аерация: слаба до умерена от началото на охлаждането

СО2: 1 900 - 2 100 ppm

В края на охлаждането не поливайте, защото това ще увеличи броя на плодните тела, които ще пораснат.

           

Растеж на плодните тела и поливане

Ако имате прекалено много плодни тела на този етап, не можете да ги намалите чрез високи концентрации на СО2 или ранно поливане.

Този проблем трябва да бъде решен като аерирате слабо и позволите да има кратки периоди с висока концентрация на СО2 по време на образуването на примордията. 

Увеличаването на температурата с 1°С на дни 7 и 8 след началото на аерецията може да помогне.

Увеличете  въздушната температура, СО2 и относителната влажност в края на първа вълна, за да образувате примордия за втора вълна.

Относителна влажност: 90-95%

СО2: 1 000 – 1 400 ppm

 

 

Трета вълна

Полейте покривката в края на втора вълна 2 пъти. Увеличете въздушната температура, така че температурата на компоста да бъде 21°С. Увеличете СО2 и относителната влажност. Следващия ден намалете въздушната температура, СО2 и относителната влажност. Продължавайте да намалявате въздушната температура много бавно докато примордиите пораснат до големина на грахово зърно.

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.