EF599 - бяла печурка – компост готов да плододава гъби

Избраният продукт не е наличен в момента.

 

 

Големина на опаковката:

5.0 кг. компост – до 1.2 кг. прясна печурка

 

Посятият с мицел компост е  специфичен за отглеждане на печурка. Той е развит в полиетиленова торбичка и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам EF599 бяла печурка  Agaricus Bisporus

 

Торбичка с компост готов да плододава бяла печурка с гладко плодно тяло със среден размер от 4 до 7 см. Високи добиви от снежно-бели гъби, които запазват белия си цвят в хладилника. Отлична за съхранение в прясно състояние.

 

Печурка EF599 обича хладен климат и висока въздушна влажност. Плододава при температура 17-19°С. Гъбата няма нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 3-4 седмици.

 

Торбичката съдържа специфичен компост, базиран на тор и слама. Той е изцяло екологичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте печурка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с компоста.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
печурка
температура на плододаване
17-19°С
цвят на гъбата
бяла
Подробно описание

Компост готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам EF599 бяла печурка  Agaricus Bisporus

 

Печурката (Agaricus)  е най-широко култивираната и консумирана гъба в света. За пръв път се култивира преди около 400 години в Западна Европа. Днес тя се отглежда по цял свят.

 

Гъбата е с лек аромат и вкус. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване. Гъбата е изцяло ядлива – включително пънчето. Има медицински свойства.

 

Най-лесния начин да отгледате печурка у дома е да закупите торбичка с компост, която е готова да плододава.

 

Торбичката съдържа специфичен компост, базиран на житовински тор и слама, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела, което отнема 1 месец (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече торбички с компост, които трябва да произведем специално за вас).  Компостът е изцяло екологичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

Ако закупите торбичка с компост от серията „Домашна ферма“, Вие ще я получите почти готова да плододава гъби печурка. Обикновено след закупуване, гъбите започват да се образуват в рамките на 3-4 седмици.

 

Печурка EF599 обича хладен климат и висока въздушна влажност.  Плододава при температура 17-19°С. Гъбата няма нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Една торбичка може да роди най-много 1.2 кг. прясна гъба печурка за общия период на плододаване, който е 2 до 3 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.