Зимна припънка – субстрат готов да плододава гъби

Избраният продукт не е наличен в момента.

 

 

Големина на опаковката:

2.8 кг. субстрат – до 0.7 кг. прясна зимна припънка

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на зимна припънка. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

Зимна припънка Flammulina Velutipes

 

Блокче готово да плододава оранжева зимна припънка с плодни тела от 3 до 5 см. Гъбите са крехки и изцяло ядливи, включително горната ½ от пънчето

 

Зимната припънка обича хладен до студен климат и висока въздушна влажност. Подходяща температура за плододаването е 12-16°С. Гъбата има нужда от светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите умерен достъп на свеж въздух.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте зимна припънка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
зимна припънка
температура на плододаване
12-16°С
цвят на гъбата
оранжева
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

Зимна припънка Flammulina Velutipes

 

Зимната припънка (Flammulina Velutipes) е култивирана за пръв път в Азия преди повече от хиляда години. Изключително популярна гъба в Япония и Китай. През последните 40 години се култивира и консумира все повече в Европа, Северна Америка и Австралия.

 

Гъбките са с лек аромат и вкус. Много крехки, когато са набрани млади. Популярно е да се консумират пресни в салати, но  може да се добавят във всяко ястие. Подходящи са за консервиране и замразяване. Известна е с медицинските си свойства.

 

Най-лесният начин да отгледате зимна припънка у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема 1 месец (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава зимна припънка. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Зимната припънка обича хладен до студен климат и висока въздушна влажност. Подходяща температура за плододаването е 12-16°С. Гъбата има нужда от слаба светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите малко свеж въздух.

 

Едно блокче 2.8 кг. може да роди най-много 700 гр. прясна гъба зимна припънка за общия период на плододаване, който е 1-2 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.