Рейши - мицел на зърно

16,00 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

Рейши Ganoderma Lucidum

 

Мицел за рейши, което плододава червени гъби с размер от 10 до 20 см. Те са подходящи само за сушене. Не могат да се консумират пресни тъй като са горчиви на вкус. Рейши е една от най-известните медицински гъби. Идеална за отглеждане през летните месеци при температура на въздуха от 20 до 26°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи.

Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на дървесни гъби или дървени трупи.

За най-добри резултати отглеждайте рейши в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
рейши
вид мицел
зърно
температура на плододаване
20-26°С
цвят на гъбата
червена
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

Мицел за рейши Ganoderma Lucidum

 

Характеристики

  • атрактивна гъба, която не променя големината си след сушене
  • ценена заради медицинските си качества
  • в зависимост от концентрацията на CO2, плодното тяло е като пръчица с дължина 10 до 20 см. или ветрило с диаметър от 10 до 20 см.
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 150 до 200 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 3-4 вълни през 20-30 дни

 

 

Субстрат

Вид: 80% твърда дървесина (ситно + едро)

        20% трици от пшеница (сърцевина + обвивка)

Влажност:  62-63%

pH: 5.5-6.0

Опаковки преди термична обработка: 3-4 кг. PP торби

Термична обработка:

  • стерилизация – 30 минути при 121°С
  • пастьоризация – 8 часа при 90°С

Посевна норма: 2-3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 23°С

Температура на субстрата: 25°С

Продължителност: 18 дни

 

 

Зреене на мицела

Продължителност: 30-50 дни

 

 

Образуване на плодните тела

Температура: 20-26°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: < 2 000 ррm

Светлината: 1 000 lux

 

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.