Рейши – субстрат готов да плододава гъби

Избраният продукт не е наличен в момента.

 

Големина на опаковката:

2.6 кг. субстрат – до 0.6 кг. прясно рейши

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на рейши. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

РейшиGanoderma Lucidum

 

Блокче готово да плододава червено рейши с плодно тяло с размер 10-20 см. Гъбите са подходящи за сушене.

 

Рейши обича топъл климат и висока въздушна влажност. Плододава при температура на въздуха 16-26°С.  Гъбата има нужда от светлина и малко свеж въздух. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 3-4 седмици.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте рейши в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
рейши
температура на плододаване
16-26°С
цвят на гъбата
червена
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

РейшиGanoderma Lucidum

 

Рейши (Ganoderma Lucidum)  е червено-бяла дървесна гъба използвана в китайската народна медицина поне от 4000 години. Позната е като „гъбата на дълголетието“ и „10 000 годишната гъба“.

 

Гъбата не е подходяща да се консумира сготвена в ястия – тя е твърда и горчива на вкус. Сушена и смляна, в малки количества може да се добавя в ястия и напитки. Тя е една от най-лечебните гъби в света.

 

Най-лесния начин да отгледате рейши у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема малко над 2 месеца (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби рейши. Обикновено след закупуването гъбите започват да се образуват в рамките на 3-4 седмици.

 

Рейши е топлолюбива гъба, която плододава при температура на въздуха 16-26°С и висока въздушна влажност. Гъбата има нужда от светлина и високо ниво на въглероден диоксид. Рейши е бавно растяща гъба – трябва да сте търпеливи, когато я отглеждате!

 

Едно блокче 2.6 кг. може да роди най-много 600 гр. прясна гъба рейши за общия период на плододаване, който 4-5 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.