H35L - кладница за хладно – субстрат готов да плододава гъби

В момента избраният продукт не е наличен на склад и не приемаме поръчки за него.

 

 

Големина на опаковката:

3.0 кг. субстрат – до 1.3 кг. прясна кладница

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на кладница. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам H35L - кладница за топло – Pleurotus Ostreatus

 

Блокче готово да плододава сиво-кафява кладница със среден размер от 6 до 10 см. Качествени плодни тела дори при температура над 20°С.

 

Кладница H35L обича хладен до топъл климат и висока въздушна влажност. Оптималната температура на плододаване е 14-22°С. Гъбата има нужда от светлина и  много свеж въздух.

Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 2-3 седмици.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
кладница
температура на плододаване
14-22°С
цвят на гъбата
сиво-кафява
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам H35L - кладница за топло – Pleurotus Ostreatus

 

Кладницата (Pleurotus)  е една от най-широко култивираните гъби в Азия, а вече и в света. Използва се в китайската народа медицина от няколко хиляди години.  Кладницата предлага най-голямото разнообразие на форма, големина и цвят на плодните тела.

 

Гъбата е с лек аромат и вкус. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване.

 

Най-лесният начин да отгледате кладница у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела, което отнема от 3 до  4 седмици (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас). Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби кладница. Обикновено след закупуването гъбите започват да се образуват в рамките на 2-3 седмици.

 

Кладница H35L обича хладен до топъл климат и висока въздушна влажност. Оптималната температура на плододаване е от 14 до 22°С. Гъбата има нужда от светлина и  много свеж въздух.

Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 2-3 седмици.

 

Едно блокче 3.0 кг. може да роди най-много 1.3 кг. прясна гъба кладница за общия период на плододаване, който е 2 до 3 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.