Лъвска грива – субстрат готов да плододава гъби

В момента избраният продукт не е наличен на склад и не приемаме поръчки за него.

 

 

Големина на опаковката:

2.8 кг. субстрат – до 0.6 кг. прясна лъвска грива

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на лъвска грива. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

Лъвска грива Hericium Erinaceus

 

Блокче готово да плододава лъвска грива с плодни тела от 8 до 10 см, понякога до 15 см. Гъбите са крехки и изцяло ядливи.

 

Лъвската грива обича хладен климат и висока въздушна влажност. Подходяща температура за плододаването е 16-20°С. Гъбата има нужда от слаба светлина и много свеж въздух. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте лъвска грива в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

 

Инструкции за плододаване на лъвска грива

 

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
лъвска грива
температура на плододаване
16-20°С
цвят на гъбата
бяла
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

 

Лъвска грива Hericium Erinaceus

 

Лъвската грива (Hericium Erinaceus) се използва в китайската народна медицина от около 2000 години, но е култивирана за пръв път в Китай преди по-малко от 40. През последните години става все по-популярна в Европа, Америка и Австралия.

 

Гъбата е с лек аромат и вкус. Популярно е да се консумира панирана, но може да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене. Може да се замразява, но само след предварителна обработка. Известна е с медицинските си свойства.

 

Най-лесният начин да отгледате лъска грива у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела и сме го изчакали да узрее, което отнема 1 месец (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас). Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава лъвска грива. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Лъвската грива обича хладен климат и висока въздушна влажност. Подходяща температура за плододаването е 16-20°С. Гъбата има нужда от слаба светлина, за да расте. За отглеждането трябва да осигурите много свеж въздух.

 

Едно блокче 2.8 кг. може да роди най-много 600 гр. прясна гъба лъска грива за общия период на плододаване, който е 2-3 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.