Кафява печурка - мицел на зърно – HN9

16,00 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 500 кг. компост

3 литра мицел - за посявка на 250 кг. компост

 

Мицелът е стерилен, отгледан е и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

щам HN9- кафява печурка - Agaricus Bisporus

 

Мицел за кафява печурка с тежко плодно тяло със среден размер от 5 до 7 см. Отлична за съхранение в прясно състояние. Плододава при температура на въздуха 17-19°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху пшеница, подходящ за посявка на естествен или синтетичен компост.

Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

Необходимо е да разполагате с качествен компост, предназначен специално за отглеждане на култивирана печурка.

За най-добри резултати отглеждайте печурка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
печурка
вид мицел
зърно
температура на плододаване
17-19°С
цвят на гъбата
кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

щам HN9 – мицел за кафява печурка - Agaricus Bisporus

 

Характеристики

  • тежко, кафяво плодно тяло със среден размер от 5 до 7 см.
  • резистентни на болести
  • отличен вкус и красив цвят
  • 24 до 28 кг. от 1 м2 компост
  • 2 до 5 вълни през 10-14 дни

 

 

Субстрат

Вид: естествен или синтетичен компост

Влажност: 66-71%

pH: 7.0-7.5

Съдържание на:

  • азот: 1,5-1,8%
  • фосфор: 1,0-1,5%
  • калий: 1,2-1,5%
  • амоняк: макс. 0,05%

Посевна норма: 12 литра мицел/тон компост

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 19-22°С

Температура на компоста: 22-27°С

Относителна влажност: 70-75%

Продължителност: 14-17 дни

СО2: 5 000 – 12 000 ppm

 

Покривка

Влажност: 72-76%

pH: 7,2 – 7,4

Дебелина: 4-5 см.

Температура на компоста след полагане на покривката: 23-27°С

Температура на покривката до разрохкването: 25°С

Разрохкване: 3-6 дни след покриването

 

 

Зреене на мицела

Температура в помещението: 22-27ºС

Относителна влажност: 92-99%

СО2: 5 000 - 10 000 ppm

           

Образуване на плодни тела

Температура в помещението: 17-19°С

Относителна влажност: 92-99%

СО2: 1 100 – 1 500 ppm

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.