Големина на опаковката:
6 литра мицел - за посявка на 500 кг. компост
3 литра мицел - за посявка на 250 кг. компост
Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
щам HN9- кафява печурка - Agaricus Bisporus
Мицел за кафява печурка с тежко плодно тяло със среден размер от 5 до 7 см. Отлична за съхранение в прясно състояние. Плододава при температура на въздуха 17-19°С.
Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.
Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на естествен или синтетичен компост. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.
Необходимо е да разполагате с качествен компост, предназначен специално за отглеждане на култивирана печурка.
За най-добри резултати отглеждайте печурка в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела.
За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.
щам HN9 – мицел за кафява печурка - Agaricus Bisporus
Характеристики
Субстрат
Вид: естествен или синтетичен компост
Влажност: 66-71%
pH: 7.0-7.5
Съдържание на:
Посевна норма: 12 литра мицел/тон компост
Развитие на мицела
Температура в помещението: 19-22°С
Температура на компоста: 22-27°С
Относителна влажност: 70-75%
Продължителност: 14-17 дни
СО2: 5 000 – 12 000 ppm
Покривка
Влажност: 72-76%
pH: 7.2 – 7.4
Дебелина: 4-5 см.
Температура на компоста след полагане на покривката: 23-27°С
Температура на покривката до разрохкването: 25°С
Разрохкване: 3-6 дни след покриването
Зреене на мицела
Температура в помещението: 22-27ºС
Относителна влажност: 92-99%
СО2: 5 000 - 10 000 ppm
Образуване на плодни тела
Температура в помещението: 17-19°С
Относителна влажност: 90-93%
СО2: 1 100 – 1 500 ppm
Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.