M9827 - майтаке – субстрат готов да плододава гъби

Избраният продукт не е наличен в момента.

 

Големина на опаковката:

2.6 кг. субстрат – до 0.6 кг. прясно майтаке

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на майтаке. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

щам M9827 - майтаке Grifola Frondosa

 

Блокче готово да плододава кафяво майтаке с плодно тяло с размер 10-15 см. Отлично за съхранение в прясно състояние.

 

Майтаке обича хладен климат и висока въздушна влажност. Плододава при температура на въздуха 12-18°С.  Гъбата има нужда от слаба светлина и малко свеж въздух. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 2-3 седмици.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте майтаке в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с блокчето.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
майтаке
температура на плододаване
12-18°С
цвят на гъбата
кафява
Подробно описание

Субстрат готов да плододава - домашна ферма за гъби

щам M9827 - майтаке Grifola Frondosa

 

Майтаке (Grifola Frondosa)  е широко култивирана и консумирана гъба в Азия. В Европа набира все по-голяма популярност през последните 20 години. Използва се в китайската народа медицина от няколко хиляди години.  На Японски майтаке означава “танцуваща гъба”. Получила това име, защото хората са танцували радостни около нея щом я намерили в дивата природа. Невероятно ценна медицинска гъба!

 

Гъбата е с лек аромат и богат вкус. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване. Много трайна съхранявана в прясно състояние.

 

Най-лесният начин да отгледате майтаке у дома е да закупите блокче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Блокчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела, което отнема 3 месеца (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече блокчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите блокче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби майтаке. Обикновено след закупуването гъбите започват да се образуват в рамките на 2-3 седмици.

 

Майтаке обича хладен климат и висока въздушна влажност. Оптималната температура на плододаване е от 12 до 18°С. Гъбата има нужда от слаба светлина и малко свеж въздух.

 

Едно блокче 2.6 кг. може да роди най-много 600 гр. прясна гъба майтаке за общия период на плододаване, който е 3 до 4 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.