Мицел по поръчка и на склад

 

 

Мицел по поръчка

 

Произведеният от нас мицел се развива и съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след дългосрочно съхранение в хладилник.  

 

Гарантирана жизненост:

 • до 4 месеца от датата на производство за мицел на зърно, стърготини и субстрат
 • до 12 месеца от датата на производство за мицел на дървени дибли (6 месеца при съхранение в опаковка с цип)

 

Въпреки, че жизнеността на мицела е достатъчно висока, за да колонизира субстрата след дългосрочно съхранение в хладилник, все пак с времето той бавно остарява и жизнеността му намалява.

 

Ако желаете да закупите гарантирано свеж и максимално жизнен мицел трябва да го поръчате и ние ще го изработим специално за Вас в предварително уговорен времеви прозорец. Имайте предвид този период, когато желаете да закупите мицел по поръчка. Моля, имайте предвид, че е възможно мицелът по поръчка да се заплаща предварително.

 

 

Стандартният срок за производство на мицел по поръчка е:

 • 3 до 6 седмици за мицел на зърно, стърготини и субстрат
 • 6 до 9 седмици за мицел на дървени дибли

 

Предимства:

 • максимална жизненост на мицела
 • имате избор от всички видове и щамове мицел

 

Недостатъци:

 • нужни са 3 до 9 седмици за производството на мицела
 • възможно е мицелът да се заплаща предварително – при поръчката

 

Безплатно съхранение на мицел по поръчка

Ние ще Ви се обадим, когато мицела който сте поръчали е готов. В случай, че не сте готови да Ви го изпратим или да го вземете от производствения ни цех, ние ще го съхраняваме безплатно за 7 дни. След изтичане на този период се начислява такса за съхранение.

 

 

Съхранение на мицел по поръчка:

от 1 до 9 опаковки – 0.50 лв. на ден

от 10 до 49 опаковки – 1.00 лв. на ден

от 50 до 99 опаковки – 1.50 лв. на ден

от 100 до 199 опаковки – 2.00 лв. на ден

от 200 до 299 опаковки – 3.00 лв. на ден

от 300 до 399 опаковки – 4.00 лв. на ден

 

Ако желаете да закупите мицел веднага щом Ви потрябва, можем да Ви предложим мицел на склад.

 

 

 

Мицел на склад

 

Много от нашите клиенти желаят да получат мицела, който им е нужен възможно най-бързо. Затова fungi.bg разполага с мицел на склад за различни видове гъби, според сезона им на плододаване. Произведеният от нас мицел се развива и съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след дългосрочно съхранение в хладилник.  

Възможно е закупеният от Вас мицел на склад да е съвсем пресен – съхраняван от няколко дни до няколко седмици. Такъв мицел е 100% равностоен по жизненост с мицела по поръчка.

 

Въпреки, че мицелът се съхранява на студено, той продължава развитието си, което води до сплъстяване на структурата му. Това важи най-вече за мицелът на зърно и стърготини за кладница (Pleurotus Ostreatus).  След около 3 месеца съхранение той е толкова сплъстен, че разделянето на отделните зрънца/стърготини е практически невъзможно. Това няма отношение към жизнеността му, но може да се наложи използването на по-висока посевна норма при посявката на мицела.

За да сте напълно удовлетворени от покупката си, е възможно наш служител да Ви информира за потенциални недостатъци от закупуването на мицел на склад и в зависимост от състоянието му да Ви предложи отстъпка от цената.

 

 

Предимства:

 • получавате мицела веднага
 • възможно е да закупите свеж мицел с максимална жизненост

 

Недостатъци:

 • имате избор само от наличните видове мицел на склад – според сезона им на плододаване
 • възможно е затруднено разделяне на зрънцата/стърготините с мицел – важи за мицел на зърно и стърготини за кладница (Pleurotus Ostreatus)