Жълта кладница за топло - мицел на зърно

25,60 лв.

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

Жълта кладница за топло Pleurotus Citrinopileatus

 

Мицел за жълта кладница с плодни тела от 4 до 6 см. Многобройни жълти гъбки подходящи за плододаване през летните месеци. Отлични за съхранение в прясно състояние, когато са набрани млади. Плододава при температура на въздуха 18-24°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
наличен на склад, по поръчка
вид гъба
кладница
вид мицел
зърно
температура на плододаване
18-24°С
цвят на гъбата
жълта
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

Мицел за жълта кладница за топло - Pleurotus Citrinopileatus

 

Характеристики

  • декоративен топлолюбив вид с жълт цвят
  • многобройни плодни тела с размер от 4 до 6 см.
  • отлични за съхранение, когато са набрани млади
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупи
  • 200 до 300 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 2-3 вълни през 7-8 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама, широколиста дървесина

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация: 4-8 часа при 75-65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3 % мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 22-24°С

Температура на субстрата: 27-32°С

Продължителност: 12-13 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 15-20°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Температура в помещението: 18-24(26)°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: под 1 000 ррm

Светлината: 800 - 1 500 лукса

 

 

 

Важна забележка: Информацията в този документ ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.