Големина на опаковката:
6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат
3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат
Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри. Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.
Жълта кладница за топло – Pleurotus Citrinopileatus
Мицел за жълта кладница с плодни тела от 4 до 6 см. Многобройни жълти гъбки подходящи за плододаване през летните месеци. Отлични за съхранение в прясно състояние, когато са набрани млади. Плододава при температура на въздуха 18-24°С.
Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.
Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.
Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.
За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.
За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.
Мицел за жълта кладница за топло - Pleurotus Citrinopileatus
Характеристики
Субстрат
Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама, широколиста дървесина
Влажност: 65-68%
pH: 6.5-7.5
Термична обработка:
Опаковки след термичната обработка:
Посевна норма: 2 до 3 % мицел
Развитие на мицела
Температура в помещението: 22-24°С
Температура на субстрата: 27-32°С
Продължителност: 12-13 дни
Стимулиране на плододаването
Температура в помещението: 15-20°С
Относителна влажност: 90-95%
Образуване и развитие на плодните тела
Температура в помещението: 18-24(26)°С
Относителна влажност: 80-90%
СО2: под 1 000 ррm
Светлината: 800 - 1 500 лукса
Важна забележка: Информацията в този документ ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.