Жълта кладница за топло – субстрат готов да плододава гъби

13,00 лв.

Големина на опаковката:

3.0 кг. субстрат – до 0.9 кг. прясна кладница

 

Наличен от Май до Август

 

Посятият с мицел субстрат е стерилен и специфичен за отглеждане на кладница. Той е развит в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри и е готов за плододаване. Гарантираме, че ще плододава при спазване на посочените условия.

 

Жълта кладница за топло – Pleurotus Citrinopileatus

 

Пънче готово да плододава жълта кладница с плодни тела от 4 до 6 см. Многобройни жълти гъбки подходящи за плододаване през летните месеци. Отлични за съхранение в прясно състояние, когато са набрани млади. Плододава при температура 20-26°С. Обикновено гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Пънчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини. Той е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за плододаване, които ще получите заедно с пънчето.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
вид гъба
кладница
температура на плододаване
20-26°С
цвят на гъбата
жълта
наличност на субстрат
лято
Подробно описание

Субстрат готов даплододава - домашна ферма за гъби

Жълта кладница за топло – Pleurotus Citrinopileatus

 

Кладницата (Pleurotus)  е една от най-широко култивираните гъби в Азия, а вече и в света. Използва се в китайската народа медицина от няколко хиляди години.  Кладницата предлага най-голямото разнообразие на форма, големина и цвят на плодните тела.

 

Гъбата е с лек аромат и вкус. Може да се консумира прясна или да се добави във всяко ястие. Подходяща е за сушене, консервиране и замразяване.

 

Най-лесният начин да отгледате кладница у дома е да закупите пънче със субстрат, което е готово да плододава.

 

Пънчето представлява специфичен субстрат, базиран на дървесни стърготини, който е посят с мицел, произведен в нашата лаборатория. Ние сме отгледали мицела, което отнема 2 седмици (имайте предвид този минимален период ако желаете да закупите повече пънчета, които трябва да произведем специално за вас).  Субстратът е изцяло екологичен и органичен, а при отглеждането се използва само чиста вода.

 

Ако закупите пънче от серията „Домашна ферма“, Вие ще го получите готово да плододава гъби кладница. Обикновено след закупуването гъбите започват да се образуват в рамките на 1-2 седмици.

 

Кладница за топло най-лесно можете да отглеждате от Май до Септември. Оптималната температура на плододаване е от 20 до 26°С. Гъбата има нужда от висока въздушна влажност и много свеж въздух.

 

Едно пънче 3.0 кг. може да роди най-много 900 гр. прясна гъба кладница за общия период на плододаване, който е 2 до 3 месеца.

 

Имайте предвид, че…

  • индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.     
  • цвета, вида и размера на гъбите зависят пряко от условията, при които плододавате.