Кафява кладница за топло - мицел на зърно

В момента избраният продукт не е наличен.

 

 

Големина на опаковката:

6 литра мицел - за посявка на 200 кг. субстрат

3 литра мицел - за посявка на 100 кг. субстрат

 

Мицелът е отгледан и се съхранява в патентована полипропиленова опаковка Microsac® снабдена с филтри.  Гарантираме висока жизненост, дори след 4 месеца съхранение в хладилник.

 

Кафява кладница за топло Pleurotus Pulmonarius

 

Мицел за кафява кладница със среден размер плодни тела от 5 до 8 см. Добре оформени, вкусни гъби подходящи за плододаване през летните месеци. Плододава при температура на въздуха 18-24°С.

 

Мицел с висока жизненост на склад или произведен по поръчка. Стандартния срок за производство на мицела по поръчка е от 3 до 6 седмици.

Мицелът е отгледан върху стерилна пшеница, подходящ за посявка на субстрат и дървени трупи. Пшеницата е отгледана в България и не съдържа ГМО.

 

Необходимо е да разполагате с качествен субстрат, предназначен специално за отглеждане на кладница или дървени трупи на широколистно дърво.

За най-добри резултати отглеждайте кладница в затворени помещения и спазвайте точно инструкциите за култивация, които ще получите заедно с мицела. Отглеждането върху дървени трупи може да става на открито.

 

За повече информация кликнете бутона „Подробно описание“.

Характеристики
Подробно описание
Характеристики
наличност
не се предлага в момента
вид гъба
кладница
вид мицел
зърно
температура на плододаване
18-24°С
цвят на гъбата
кафява
големина на опаковката
6 литра, 3 литра
Подробно описание

Мицел за кафява кладница за топло - Pleurotus Pulmonarius

 

Характеристики

  • отлични резултати при по-високи температури
  • добре оформени, вкусни гъби
  • бежово-кафяви, плоски плодни тела със среден размер 5 - 8 см.
  • отлични качества на съхранение в прясно състояние, както и консервирани
  • подходяща за отглеждане върху дървени трупчета
  • 250 до 350 гр. гъби от килограм свеж субстрат
  • 3-4 вълни през 8-10 дни

 

 

Субстрат

Вид: пшеничена, ръжена, овесена слама

Влажност:  65-68%

pH: 6.5-7.5

Термична обработка:

  • пастьоризация: 4-8 часа при 75- 65°С

Опаковки след термичната обработка:

  • 5-15 кг. PE или HDPE торби – перфорирани през 10-15 см.
  • PE или HDPE ръкав с диаметър макс. 35 см. и неограничена дължина -перфориран през 10-15 см.

Посевна норма: 2 до 3% мицел

 

 

Развитие на мицела

Температура в помещението: 20-22°С

Температура на субстрата: 25-30°С

Продължителност: 14-16 дни

 

 

Стимулиране на плододаването

Температура в помещението: 15-20°С

Относителна влажност: 90-95%

 

 

Образуване и развитие на плодните тела

Температура в помещението: 16-24(26)°С

Относителна влажност: 80-90%

СО2: под 1 000 ррm

Светлината: 800 - 1 500 lux

 

 

Важна забележка: Информацията ни е предоставена от култиватори с опит. Индивидуалните разлики в култивацията могат да повлияят сериозно на резултатите.                                                                                                       

Ревюта

( )

Оценете

Кафява кладница за топло - мицел на зърно

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!